وزیر بهداشت گفت: سه هزار نیروی جدید در سازمان اورژانس استخدام میشوند و برنامه ریزیهای لازم برای توسعه ناوگان آمبولانس به ویژه اورژانس هوایی انجام شده و امیدواریم بتوانیم در مورد مسائل معیشتی نیروهای اورژانس نیز گامهایی برداریم.
به گزارش خبرنگار بازاکار به نقل از ایسنا ، سعید نمکی در مراسم روز ملی اورژانس در سالن همایشهای رازی تهران افزود: سال 54 در کشور 4 پایگاه اورژانس وجود داشت، اما امروز امکانات و تجهیزات سازمان اورژانس کشور قابل مقایسه با گذشته نیست. خوشبختانه امروز ایران یکی از قویترین سیستمهای ارائه خدمات فوریتهای پزشکی در منطقه را با وجود ناوگان عظیم زمینی، هوایی و دریایی و همچنین 17 هزار نیروی جان برکف در اختیار دارد.
وی بیان کرد: سال گذشته به من خبر دادند که سه نفر از نیروهای هوانیروز و دو نفر از نیروهای اورژانس هوایی که برای انتقال مادر باردار در یکی از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری اعزام شده بودند به دلیل بارش برف و عدم دیدکافی به دکل برخورد کرده و شهید شدهاند. آن زمان تصمیم گیری سخت بود. بعد از لحظاتی تفکر پرسیدم که اولین پایگاه اورژانس هوایی نزدیک به آن منطقه کجاست که گفتند پایگاه اصفهان و از بالگرد آن پایگاه خواستیم که برای انجام این ماموریت اقدام کند و آنها از پیکرهای همکاران شهیدشان عبور کرده و مادر باردار را به مرکز درمانی منتقل کردند و غم افزون آن روز به احساس افتخار تبدیل شد، چون توانستیم مادر باردار و نوزادشان را نجات دهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به وقوع سیلابهای اخیر در ابتدای سال جاری گفت: نیروهای اورژانس با خدمات ارزشمند خود به همراه سایر نیروهای بهداشتی و درمانی شامل پزشکان، پرستاران، بهورزان و ماماها به گونهای در این حادثه افتخار آفرینی کردند که هیچ موردی از مصدومیت ها و بیماری ها، بلاتکلیف نماند.
نمکی اظهار داشت: به فکر هوشمندسازی روزافزون سازمان اورژانس کشور هستیم و هرچه بتوانیم از ابزارها، امکانات، خدمات آموزشی و پزشکی از راه دور بیشتر استفاده کنیم، سرعت عمل ارائه خدمات افزایش می یابد و موفق تر خواهیم بود و خوشحالیم که امروز زمان از دست رفته در دقایق طلایی ارائه خدمات، به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که مشارکت بین بخشی را در خدمت رسانی فوریتهای پزشکی افزایش دهیم و در این مسیر، نقش مشارکت و همکاری های مشترک بین سازمان اورژانس، وزارت کشور، پلیس راهور و سایر نهادها، مهم و اساسی است و خوشبختانه در این زمینه در دوران گذشته طرح مدیریت تروما را به خوبی با مشارکت بین بخشی اجرایی کرده ایم.
وزیر بهداشت بیان کرد: نمی توانیم به جز مردمی کردن سلامت و مردم نهادی کردن خدمات اولیه بهداشتی، کاری از پیش ببریم و به دنبال جامعه محور، محله محور، مدرسه محور و از همه مهمتر خانواده محور کردن سلامت و مدیریت حوادث و بلایا هستیم و از نیمه دوم امسال طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» در کشور اجرا می شود و داوطلبانی از درون خانواده به عنوان مهمترین ابزار در فوریت های پزشکی، آموزش می بینند.
نمکی اظهار داشت: امروز مردم در حوادث و سوانح، بعد از پناه بردن به خداوند و ائمه اطهار، اولین جایی را که صدا می زنند، اورژانس 115 است و این جایگاه باعظمتی در نزد خداوند است که اسم اورژانس 115 در کنار خدا و ائمه اطهار در ذهن مردم قرار دارد.
وی با بیان اینکه با ایجاد دانشکده فوریت های پزشکی به دنبال ارتقای دانش در این حوزه هستیم، افزود: دستور دادیم در نیمه دوم امسال، ایجاد دانشکده فوریت های پزشکی، اولویت اول باشد که در این دانشکده علاوه بر تربیت تکنسینهای اورژانس، افراد چند منظوره تربیت کنیم و خوشبختانه برای اولین بار دستور به کارگیری نیروهای زن در اورژانس پیش بیمارستانی را صادر کردیم.
وزیر بهداشت گفت: به کارگیری پرسنل زن در سازمان اورژانس کشور بدین معنی نیست که همکاران مرد سپیدپوش فرشته صفت ما در نزد زنان کشور نامحرم هستند بلکه ارائه خدمات به زنان در مواردی توسط نیروی زن راحتتر است.