معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: با هماهنگی سازمان استخدامی کشور مجوز استخدام ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان نخبه و برتر کشور اخذ شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمد صالح ترکستانی پیشاز ظهر امروز در آئین تکریم و معارفه رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان که در مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه بودجه کردستان برگزار شد با اشاره به اینکه در بنیاد ملی نخبگان طرحهای جامع استعدادیابی برگزار میشود، اظهار داشت: اجرای طرح شهاب، تخصیص جوایز تحصیلی به دانشجویان و دانشگاهیان، طرح شهید احمدی روشن و طرح بازگشت نخبگان که مختص فارغالتحصیلان صد دانشگاه برتر جهان جهت بازگشت به مملکت بوده، از جمله طرحهای موفق بنیاد ملی نخبگان کشور است.
وی افزود: در بحث اشتغال نیز با هماهنگی سازمان استخدامی کشور مجوز استخدام 200 نفر از فارغالتحصیلان نخبه و برتر کشور اخذ شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه موضوع استخدام نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی یکی از چالشهای رفع شده در سالهای اخیر است، گفت: نخبگان از آزمون ورودی استخدامی معاف شدند که این امر اقدامی ارزشمند و شایان توجه است.
وی با ذکر اینکه در بنیاد ملی نخبگان دست در یک اکوسیستمی برده میشود که تا زمانی که این اکوسیستم تغییر نکند، نمیتوان انتظار تغییرات بزرگ را داشت، تصریح کرد: طبیعتاً یکی از اقدامات اصلی بنیاد نخبگان پیگیری به همزدن این اکوسیستم است.
ترکستانی با اشاره به اینکه مدیران بر اساس رانت وارد سیستم میشوند، تأکید کرد: مادامی که اقتصاد و مدیریت ما رانتی باشد، تلاشهای ما شبیه آب در هاونگ کوبیدن است.
وی با ذکر اینکه تا زمانیکه نتوان نخبهباوری را در بدنه مدیریت لحاظ کرد، نتیجه قابل لمسی را مشاهده نخواهیم کرد، ادامه داد: دو جنبه مقابل این تفکر این است که یا نیاز به انسانی که متفاوت فکر کند احساس نمیشود و یا اینکه اقتصاد ما کماکان متکی به بودجه نفت است.
معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان با ذکر اینکه تنگناهایی که کشور با آن مواجه است، علیرغم اینکه تهدید است میتواند فرصتآفرین باشد، گفت: در شرایط کنونی بایستی به انسانهای دارای ایده و متفاوت میدان داده و به شرایط بهعنوان فرصت بیبدلیلی نگریست که در آن صاحبان ایده و نخبگان خودی نشان داده و تحولاتی را رقم بزنند.
وی با بیان اینکه باید مدیریت بدون توجه به بودجه نفتی را لحاظ کرد، ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان نمونه مشابهای در هیچ جای دنیا ندارد و با تکیه به اینکه نخبگان واقعی تشنه خدمت و منتظر فرصت خدمتی هستند که گاه حتی این خدمت بدون چشمداشت لحاظ میشود، باید فرصت خدمتگزاری را برایشان فراهم ساخت.
معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه در مملکت ما توهم کاذبی توسط نام بنیاد برای برخی افراد ایجاد شده است، تصریح کرد: این فضا بخاطر صدور گواهی برای برخی افراد بهوجود آمده و آنان را از رسالت اصلی نخبگان دور کرده است.
ترکستانی با تأکید بر اینکه در بنیاد ملی نخبگان تلاش میشود فرصتهایی را خلق کرد تا بتوان دیگران را به آن سمت و سو هدایت کرد، یادآور شد: با توجه به اینکه اصل بذر آینده مملکت در آموزش و پرورش شکل میگیرد و آموزش و پرورش پتانسیل و کشش تحول را ندارد، نباید از این حوزه غفلت کرد و به همین خاطر میطلبد نخبگان توجه ویژهای را به این حیطه لحاظ کنند.