میدانید برقراری روابط زناشویی با همسر میتواند چه آثار مثبتی بر سلامت جسمی زوجها داشته باشد؟ حتما شما هم پی بردهاید که مکانیسم فعالیت جنسی بدن تنها برای تولید مثل نیست و مسلما بعد از رابطه با همسرتان تغییرات مثبتی را در خودتان یا او حس کردهاید.
پزشکان 11 فایده طبی را برای این رابطه برشمردهاند:
محققان اسکاتلندی 24 زن و 22 مرد را در شرایط پراسترس- مثل سخنرانی در جمع یا حل مسایل ریاضی در حضور دیگران- قرار دادند و فشارخون آنها را اندازهگیری کردند. نتیجه جالبی به دست آمد؛ افرادی که بتازگی با همسرشان رابطه زناشویی داشتند، در موقعیت استرسزا برخورد سالمتری نشان دادند.
مطالعه دیگری نشان داد فشارخون دیاستولی (عدد دومی که دستگاه فشارسنج به ما نشان میدهد) افراد متاهلی که با همسر خود زندگی میکنند و روابط زناشویی منظمی دارند، از فشارخون افرادی که با همسرشان رابطه زناشویی ندارند، پایینتر است. نتایج یک تحقیق جالب دیگر هم ثابت کرده زنانی که همسرانشان مرتب آنها را در آغوش می گیرند، فشارخون سالمتری دارند.
محققان دانشگاه ویلکس با ثبت چگونگی رابطه زناشویی 112 همسر و بررسی میزان تولید بزاق در آنها دریافتند رابطه زناشویی با همسر باعث افزایش سطوح آنتیبادی ایمونوگلوبین A در بدن میشود. این پادتن در پیشگیری از سرماخوردگی و برخی عفونتها نقش مهمی دارد.
هر بار رابطه زناشویی با همسر، باعث مصرف 85 کیلوکالری انرژی در بدن میشود و حتما میدانید که سوزاندن کالری مترادف است با کاهش وزن.
تحقیق 20 ساله دانشمندان انگلیسی نشان داده مردانی که در طول هفته دوبار یا بیشتر با همسرشان روابط زناشویی دارند، نسبت به مردانی که کمتر از یک بار در ماه چنین روابطی را با همسرشان برقرار میکنند، کمتر گرفتار حملههای مرگبار قلبی میشوند. این محققان باور عمومی تاثیر سوء رابطه زناشویی بر احتمال سکته قلبی را رد میکنند.
محققان دانشگاه تگزاس میگویند رابطه زناشویی تاثیر بسزایی بر اعتماد بهنفس و احساس رضایت از خویشتن دارد. البته این یافته به معنی لزوم داشتن روابط زناشویی برای افزایش اعتماد بهنفس نیست اما اگر فردی از نظر اعتماد بهنفس مشکلی نداشته باشد، سلامت رابطه زناشویی او با همسرش تاثیر مثبتی بر ارتقای اعتماد بهنفسش خواهد داشت.
برقراری روابط زناشویی و رسیدن به اوج لذت جنسی، سطح هورمون اکسیتوسین – که به هورمون محبت مشهور است- را افزایش میدهد. به این ترتیب همسران بعد از رابطه زناشویی احساس صمیمیت و اعتماد بیشتری بههم خواهند داشت. تحقیقات انجام شده روی 59 زن نشان داده که سطح هورمون اکسیتوسین آنها بعد از در آغوش گرفتهشدن به وسیله همسرشان افزایش یافته است. سطح اکسیتوسین بدن فرد با حس سخاوتمندی او هم رابطه مستقیمی دارد.
هورمون محبت یا اکسیتوسین سطح اندورفینهای (مواد ضددرد طبیعی بدن) بدن را افزایش میدهد. پس اگر گرفتار سردرد، آرتریت روماتویید یا «نشانگان پیش قاعدگی» (PMS) هستید، میتوانید تاثیر روابط زناشویی با همسرتان را بر درد ناشی از این مشکلات درک کنید. محققان برای اثبات ادعای خود از 48 نفر خواستند اکسیتوسین را استنشاق کنند، سپس انگشت دست آنها را مجروح کردند و دریافتند که حضور اکسیتوسین حس درد را تا 50 درصد کاهش میدهد.
محققان ثابت کردهاند مردان جوانی که بیش از 21 بار انزال در ماه دارند، نسبت به مردانی که 7-4 بار در ماه انزال دارند، با احتمال کمتری دچار سرطان پروستات میشوند.
انقباض عضلات قاعده لگن زنان هنگام برقراری رابطه زناشویی احساس رضایت بیشتری به آنها میدهد. این انقباضها برای تقویت عضلات این ناحیه و بخصوص پیشگیری از ابتلا به بیاختیاری ادرار موثر است.
اکسیتوسین ترشحشده بعد از روابط زناشویی، باعث القای خواب میشود. از طرفی خواب راحت، آسوده و کافی آثار بسزایی بر سلامت عمومی بدن دارد از جمله وزن مناسب و میزان سالم فشارخون.
رابطه زناشویی ضمن افزایش گردش خون در بدن باعث بهبود اکسیژنرسانی به سلولهای پوست میشود و درنتیجه به پوست ظاهری درخشان میبخشد. حتما خودتان متوجه این تغییر بعد از رابطه با همسرتان شدهاید. در ضمن رابطه زناشویی با اثر افزایشی خود بر میزان کلاژن، ایجاد لکه بر پوست و افتادگی آن را کاهش میدهد.|سلامت نیوز