ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
محققان بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به جداسازی، شناسایی و ثبت یک خانواده مخمر شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، سیدابوالحسن شاهزاده
فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص این موفقیت اعلام
کرد: در جریان مطالعه تنوعی زیستی با هدف جمع آوری و شناسایی گونه های
مخمری موجود در زیستگاه های بومی ایران، محققان مرکز ملی ژنتیکی و زیستی
ایران توانستند دو جدایه شبه مخمری را شناسایی و ثبت نمایند.
بر اساس این دستاورد تحقیقاتی مشخص گردید که آنالیزهای ریخت شناسی،
فیزیولوژیک و مولکولی این جدایه ها به معرفی خانواده جدیدی منجر گردید که
به پاس تلاش های زنده یاد فریدون ملک زاده Fereydouniaceae نام گرفت.
وی افزود: به طور کلی مخمرها قارچ های تک سلولی هستند که به دلیل پتانسیل
آنزیماتیک بالا نقش مهمی در تجزیه مواد و گردش آنها در طبیعت ایفاء می
کنند. توانایی تولید ترکیبات زیستی ارزشمند نظیر رنگیزه های کاروتنوئیدی،
ویتامین ها، اسیدهای آلی، الکل، و سوخت زیستی مخمرها را به عنوان
میکروارگانیسم هایی توانمند در صنعت بیوتکنولوژی مطرح ساخته است. از دیرباز
نقش مخمرها در تولید پروتئین تک یاخته و خمیر مایه نانوایی حائز اهمیت
بوده است و امروزه در شکل پروتئین های نوترکیب، پروبیوتیک ها، استارترهای
صنایع تخمیری و کنترل کننده زیستی آفات گیاهی به صنایع دارویی، غذایی و
کشاورزی راه یافته است؛ به طوری که به دلیل غنای گلوتامیک اسیدی، از مخمرها
به عنوان یک طعم دهنده غذایی مطمئن استفاده می شود.
فاضلی همچنین گفت: خانواده مخمری کشف شده متعلق به راسته Urocystidales در
زیر شاخه Ustilaginomycotina است و جنس و گونه بومی Fereydounia khargensis
را در خود جای داده است. اطلاعات حاصل از این پژوهش در مجله معتبر
Mycological Progress به چاپ رسید و مخمر کشف شده به عنوان یک ذخیره
ارزشمند در بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با
شماره دسترسی IBRC-M 30116T نگهداری می شود.
لازم به ذکر است طی سه سال گذشته در دنیا فقط ۶ خانواده جدید مخمر کشف گردیده است که این آخرین مورد ثبت شده است