همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

تلاش برای جبران کمبود پرستار


  

معاون درمان وزیر بهداشت:
تلاش برای جبران کمبود پرستار
معاون درمان وزیر بهداشت تاکید کرد: حاشیه‌ها نباید بر روی طرح تحول نظام سلامت که مورد تایید کل نظام است، سایه اندازد.
به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدحاجی آقاجانی گفت: اجرای طرح تحول نظام سلامت سرمایه اجتماعی بزرگی برای نظام سلامت ایجاد کرد و این دیدگاه مقامات عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی است. همچنین پشتیبانی بی‌دریغ و استثنایی مقام معظم رهبری از این طرح می‌تواند تضمین کننده منافع آحاد مردم باشد. ضمن اینکه بعد از انقلاب اسلامی طرحی به طور خاص و با این جدیت تعریف و اجرا نشده بود.
وی با اشاره به اینکه در این دولت، سلامت جزو سه اولویت اصلی است، ادامه داد: صیانت از این رویکرد دولت به حوزه سلامت بسیار مهم است و همگی باید با تمام توان قدم‌های بزرگی در راستای تحقق اهداف طرح تحول سلامت برداریم.
دکتر آقاجانی تصریح کرد: لزوما در راستای اجرای طرح تحول سلامت، عقاید و نظرات تمامی دست اندرکاران این حوزه یکی نیست اما باید از تمام این نظرات استفاده کرد. ضمن اینکه بنا به تاکید مقام معظم رهبری محوریت تمام تصمیمات با شخص وزیر بهداشت است و همه باید به ایشان تاسی کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که پذیرفتن این محوریت و حرکت حول آن، ضامن به سرانجام رسیدن نظام سلامت است، افزود: تصمیمات و اقدامات ما در حاشیه این محوریت نباید بر روی طرح تحول نظام سلامت که مورد تایید و تقدیر 241 نماینده مجلس شورای اسلامی است، سایه بیندازد.
وی با اشاره به نظرسنجی ائمه جمعه و استانداران در مورد میزان رضایت مردم از طرح تحول سلامت گفت: قریب به 82 درصد مردم در این نظرسنجی‌ها از طرح رضایت کامل دارند و این میزان از رضایت قاطبه مردم، در واقع یک سرمایه عمومی برای حاکمیت محسوب می‌شود که فراتر از حوزه سلامت است.
به گفته آقاجانی در دولت قبل بحث استخدام 20 هزار نیروی پرستار مطرح بود اما این طرح به جایی نرسید و منجر به کمبود شدید نیروی پرستار شد. در دولت یازدهم تلاش خواهیم کرد این کمبود را جبران کنیم. با این حال انکار نمی کنیم که درحال حاضر نسبت نیروی پرستار به تخت کاملا ناعادلانه است و اگر قرار است طرح تحول نظام سلامت به نتیجه غایی برسد، باید این کمبود را جبران کنیم.
آقاجانی تصریح کرد: البته در این دولت امکان استخدام نیروی انسانی وجود ندارد اما به هر طریق و با هر مجوزی باید نیروی کافی پرستار به شبکه بهداشت و درمان تزریق شود.
وی با تاکید بر اینکه قرار است معوقات و کارانه‌های این قشر را بروز کنیم، خاطرنشان کرد: امروز بیش از 70 درصد بیمارستان‌ها هیچ گونه بدهی به پرسنل ندارند و مابقی بیمارستان‌ها نیز تا هفته‌های آینده معوقات را بروز خواهند کرد. ضمن این که سامانه‌ای برای پرستاران و پرسنل غیرپزشک تعریف شده تا در مورد نحوه بروز شدن معوقات یا کارانه‌ها به وزارت بهداشت از طریق این سامانه گزارش دهند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه کتاب جدید ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت تنها مخصوص پزشکان نیست، ادامه داد: به هر میزان ارزش نسبی خدمات پزشکی طبق این کتاب افزایش یابد، غیرپزشکان نیز در منافع آن سهیم هستند. البته ایجاد عدالت در نظام پرداخت‌ها را نباید فراموش کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری قریب به 7 سال است که تدوین شده، گفت: این قانون یک حرکت نوین برای رسیدن به عدالت در نظام پرداختی پرستاران است اما اجرایی شدن آن به یک طرح آزمایشی موفق در برخی بیمارستان ها نیاز دارد.
آقاجانی با اشاره به اینکه باید با تمرکز به سوی بهبود وضعیت پرستاران برویم، خاطرنشان کرد: در این راستا اهداف‌مان را باید بطور تدریجی طی کنیم چون یک شبه به جایی نخواهیم رسید. ضمن اینکه باید برای رسیدن به اهداف مشترک با جامعه پرستاری گام‌های جدی برداریم.
وی تاکید کرد: منابع بیمارستان‌ها باید طوری مدیریت و بازتوزیع شود که معیشت پرستاران بهبود یابد و نظام پرداخت آنها مبتنی بر عملکرد باشد و هم پزشک به درآمد محدود قانع شده و پول اضافی از بیمار اخذ نکند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به همکاری سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت به منظور تقویت آموزش نیروی پرستار جهت جبران کمبود این نیروها، اضافه کرد: برای تقویت آموزش پرستاران باید ظرفیت‌سازی کافی صورت گیرد. ضمن اینکه ارتقای کیفیت خدمات پرستاری نیز باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد