همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

تحریم خودروی ایران امروز لغو می‌شود

 بر اساس تحریم صنعت خودروسازی ایران، کشورها و شرکت‌های طرف قرارداد با خودروسازان ایرانی، در صورت هرگونه خرید، تامین یا انتقال کالاها و خدمات مورد استفاده در صنعت خودروسازی ایران، با برخورد شدید دولت آمریکا مواجه می‌شدند. 

تیرماه سال 91 بود که دور جدیدی از تحریم ها آغاز شد و تمام صنایع خودرو در بخش مواد اولیه، قطعات، خدمات فنی و مهندسی و خدمات پس از فروش از سوی دولت آمریکا تحت تحریم خصمانه ای قرار گرفت.

بر اساس این تحریم، کشورها و شرکت های طرف قرارداد با خودروسازان ایرانی، در صورت هرگونه خرید، تامین یا انتقال کالاها و خدمات مورد استفاده در صنعت خودروسازی ایران، با برخورد شدید دولت آمریکا مواجه می شدند.

بنابراین تولید خودرو در کشور کم کم کاهش یافت و حتی شرکت های کره ای نیز که تا پیش از این تامین کننده قطعات خودروهای ایرانی بودند هم در راستای این تحریم، با صنعت خودروی ایران خداحافظی کردند و بازار ایران به چینی ها رسید که بازار قطعات خودروی ایران را در اختیار بگیرند و کالاهای خود را هر چند با کیفیت پایین، به بازار ایران بفروشند.

اما قطع ارتباط با ایران، شرکت های مطرح خودروسازی جهان را نیز متضرر کرد. در طول این مدت و بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی شرکت های خودروسازی خارجی، این شرکت ها به دلیل کاهش و قطع رابطه با ایران متحمل ضرر شدند و حتی برخی از کارخانه های آن ها تعطیل شد.

«پژو» و «رنو» دو شرکت بزرگی بودند که با کاهش رابطه با ایران، مشکلات زیادی برای آن ها بوجود آمد.

بر اساس گزارشی که «Global Reaserch»، منتشر کرد، تحریم های ایران، 11 هزار شهروند فرانسوی را از کار بیکار و باعث تعطیلی یکی از کارخانه های این شرکت شد. این اتفاق زمانی رخ داد که شرکت فرانسوی پژو به دلیل تحریم های آمریکا، صادرات قطعات خودرو به ایران را قطع کرد.

همچنین بر اساس گزارش رویترز، شرکت خودروسازی «رنو فرانسه» اعلام کرد که به دلیل تحریم های اعمالی علیه ایران، درآمد این شرکت در سه ماهه سوم سال جاری میلادی ۲۶۰ میلیون یورو و در نیمه نخست سال 2013، معادل 512 میلیون یورو ضرر کرده است.

بالاخره این مشکلات تا آنجایی پیش رفت که حدود یک ماه پیش خبر «همایش بین المللی صنعت خودرو ایران» منتشر شد که بر اساس آن از شرکت های بزرگ خودروسازی جهان، برای حضور در این همایش دعوت شد تا دور تازه ای از روابط ایران با سایر کشورها برقرار شود.

در حال حاضر نیز براساس گزارش هایی که تا کنون منتشر شده، تمام کشورها به استثنای آمریکا برای حضور در این همایش تمایل نشان داده اند.

در هرحال قرار است امروز (30 دی ماه 92)، تحریم خودروی ایران امروز لغو شود.

براساس توافق اولیه ژنو که میان ایران و گروه 1+5 در سوم آذر 1392 درباره برنامه هسته ای ایران به امضا رسیده است، دو طرف متعهد شدند از امروز اقدامات متقابل خود را بیش از این گسترش ندهند. ایران به ظرفیت هسته ای خود اضافه نمی کند و از آن طرف غربی ها هم بر حجم تحریم های خود نمی افزایند.

مطابق یکی از بندهای این توافق نامه، از امروز تحریم های غرب بر صنعت خودرو سازی ایران و نیز تحریم های مربوط به خدمات مرتبط با این صنعت به حالت تعلیق درخواهد آمد.

البته هنوز خبر رسمی از سوی اتحادیه اروپا برای لغو این تحریم ها از صبح امروز منتشر نشده است اما مقامات ایرانی اعلام کرده اند بازرسان آژانس از روز 28 دی وارد ایران شده اند تا بر آغاز اجرای توافق نظارت داشته باشند.

لغو تحریم ها چه تاثیری بر بازار خودرو و قیمت آن خواهد داشت؟

برخی کارشناسان معتقدند عامل «لغو تحریم ها» کاهش قیمت خودروهای خارجی را در پی خواهد داشت.

به اعتقاد آنها، لغو تحریم خودرو علیه ایران، هزینه واردات خودروهای خارجی را کاهش می دهد و این «کاهش» در نهایت نصیب مشتریان می شود.

این استدلال کارشناسان از آن جهت است که در جریان تحریم، خودروهای خارجی با «واسطه» به ایران می آمدند و این کار هزینه گزافی را در پی داشت.

بر اساس این گزارش، شرکت های مادر (مانند هیوندایی و کیا و تویوتا و...) به دلیل اعمال تحریم های بین المللی، از صادرات مستقیم خودرو به ایران خودداری می کردند و واردکنندگان ایرانی مجبور بودند از راه واسطه ها خودروهای موردنظر خود را خریداری و وارد کنند.

در این میان، واسطه ها پولی گزاف را بابت حق دلالی خود از واردکنندگان ایرانی می گرفتند و در نهایت مشتریان مجبور به پرداخت این هزینه از جیب خود می شدند.

حالا با توجه به اینکه از امروز (دوشنبه)، لغو تدریجی تحریم ها آغاز و تحریم خودرو جزو اولویت ها است، ایرانی ها به حذف هزینه دلالی امیدوار و از همین رو به کاهش قیمت خودروهای خارجی دلخوش شده اند.

اگرچه این موضوع (کاهش قیمت) در کوتاه مدت خود را نشان خواهد داد، اما با توجه به آنچه که دولت برای تعرفه در نظر دارد و همچنین با در نظر گرفتن هزینه مالیات و ماجرای تثبیت نرخ ارز، بعید به نظر می رسد بازار خودروهای وارداتی آینده ای ارزان داشته باشد.

چنانچه احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان کشور با بیان این که در صنعت خودرو با چالش های متعددی مواجه هستیم، گفت: 30 درصد مشکلات ما در حوزه خودرو ناشی از اعمال تحریم هاست که پس از نفت دومین صنعت اختصاصی کشور در تحریم ها بود.

نعمت بخش با اشاره به زیان بیش از پنج هزار میلیارد تومانی خودروسازان از سال 91 تاکنون، تصریح کرد: اگر در کنار لغو تحریم ها سایر مشکلات داخلی نیز مرتفع شوند قطعا رونق به بازار خودرو بازمی گردد.

وی همچنین در خصوص تاثیر لغو تحریم ها بر قیمت خودرو، تصریح کرد: لغو تحریم ها تنها باعث کاهش زیان دهی خودروسازان می شود و تاثیری در کاهش قیمت ها نمی گذارد؛ چرا که قیمت خودرو در مقایسه با سایر اقلام تشکیل دهنده این محصول افزایش چندانی نیافته است.

در هرحال باید منتظر ماند و دید که لغو تحریم صنعت خودروسازی چه تاثیراتی روی بازار خودروی کشور خواهد گذاشت؟.(خبرگزاری دانا)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد