همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

فر کردن مو با روش های مختلف


فر کردن مو با روش های مختلف

موهای فر و صاف

اگر از مدل موهای تان خسته شده باشید، شاید به فکر فر کردن آن ها بیفتید. در این صورت اگر می خواهید موهای تان آسیب ببینند، حتما فر شیمیایی را انتخاب می ‌کنید، ولی اگر نمی ‌خواهید موهای تان آسیب زیادی ببینند، توصیه ما این است که سراغ بیگودی و یا فر داغ بروید.

اگر برای فر کردن شش ماهه موهای تان به آرایشگاه بروید، باید منتظر یک جنگ شیمیایی تمام عیار بین موهای تان با مواد شیمیایی باشید.

برای فر کردن موها در آرایشگاه از ماده شیمیایی به نام "پرمننت" استفاده می ‌شود. با این ماده، ابتدا پل‌ های گوگردی موجود در ساختمان مو طوری شکسته می ‌شوند که موی پیچیده شده در بیگودی، شکل فر مورد نظر را بپذیرد.

در مرحله دوم، پیوندهای گوگردی در حالت جدید قرار می ‌گیرند که بعد با استفاده از یک محلول خنثی ‌کننده، فر مو «سفت و ثابت» می ‌گردد.

ابتدا موها شسته شده و در بیگودی مخصوص پیچیده می ‌شود. قطر لوله بیگودی، طرز قرار گرفتن و تعداد آن ها در سر، تراکم فر و مدل نهایی مو را مشخص می ‌کند. وقتی همه بیگودی‌ ها سرجای خود قرار گرفتند، هر بیگودی با محلول فر آغشته می‌ گردد. به دلیل اینکه محلول فر پوست را تحریک می ‌کند، باید دقت کنید که با پوست ناحیه مجاور تماس پیدا نکند.

محلول فر معمولا 10 تا 20 دقیقه روی مو باقی می ‌ماند. این مدت زمان با در نظر گرفتن شرایط مو، قدرت محلول فر، درجه حرارت محیط و تعداد بیگودی ‌های فر به‌ طور دقیق تعیین می ‌گردد.

پس از آن که موی پیچیده شده به‌ طور کامل آب‌ کشی شد، هر بیگودی را با محلول خنثی ‌کننده آغشته می ‌کنند. پس از چند دقیقه موها با آب، آب‌ کشی شده و بیگودی ها برداشته می ‌شوند.

از بیگودی های دیروز تا بابلیس‌های امروز

امروزه بیگودی ‌های الکتریکی، رایج‌ ترین وسیله فر هستند. اکثر مردم از روش سنتی "شستن و مدل دادن و خشک کردن" راضی نیستند. به جای آن موهای شان را خشک می‌ کنند و سپس برای فر کردن از بیگودی ‌های الکتریکی یا فر داغ استفاده می‌ کنند. بیگودی‌ های الکتریکی معمولا لوله‌های سفت پلاستیکی در چند اندازه مختلف هستند و در جعبه‌های 20 تا 24تایی قرار دارند. لوله‌ های بیگودی، سطح دندانه‌ دار یا صاف دارند. لوله‌ های صاف برای موها بهترند، زیرا موقع برداشتن از روی موها، کمتر گره می خورند.

دستگاه بیگودی الکتریکی دارای کلید قطع و وصل است. هنگامی که تا درجه مشخصی گرم شد، به‌ طور اتوماتیک قطع می ‌گردد. بعضی مدل ‌ها یک فیوز اطمینان حرارتی نیز دارند که از گرم شدن خیلی زیاد بیگودی که باعث سوختن یا آسیب‌ دیدن مو می ‌گردد، جلوگیری می‌ کند.

برخی لوله‌ های بیگودی الکتریکی دارای محفظه پلاستیکی مخصوص آب هستند. وقتی رول گرم شد، آب بخار می ‌شود و با فشار در لوله‌ ها نفوذ می ‌کند. بخار، اندکی رطوبت به مو اضافه می ‌کند که با گردش خود، به مدل دادن موقتی مو کمک می ‌کند.

بابلیس، جدیدترین نوع بیگودی ‌های الکتریکی است و میله پلاستیکی بلند و قابل انعطافی است که مو را دور آن می ‌پیچند. بابلیس‌ بیشتر از رول معمولی به موها حالت فر و استحکام می‌ دهد.

فر داغ الکتریکی

فر گرم الکتریکی امروزه بعد از سشوار، رایج ‌ترین وسیله فر کردن مو است. زندگی مدرن که شستشوی مکرر مو را ضروری نموده، فرصتی برای مراجعه هفتگی به سالن‌ های آرایشی نمی ‌گذارد. به همین دلیل این فرها طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. گرمای ناشی از فر داغ، برخی از پیوندهای هیدروژن ضعیف مو را تجزیه نموده و حالت موجی موقتی به آن می ‌دهد. اکثر فرهای داغ، درجه بالا و متوسط دارند. درجه پایین ‌تر، مو و پوست سر را کمتر می ‌سوزاند، ولی فر سفتی ایجاد نمی‌ کند. بیگودی‌ های فر داغ از بیگودی ‌های الکتریکی گرم‌ تر هستند و در صورت بی‌ توجهی ممکن است به پوست سر آسیب بزنند.

موقع استفاده از فر داغ الکتریکی، معمولا جای نگرانی برای آسیب مو وجود ندارد، زیرا اکثرا مجهز به درجه کنترل گرما هستند و به محض رسیدن گرما به درجه‌ای که به مو آسیب برساند (حدود 100 درجه سانتی‌ گراد) دستگاه خاموش می ‌گردد. بیگودی‌ های فر داغ با سطح صاف یا سطح دندانه‌ دار موجودند. با نوع دندانه ‌دار ممکن است مو گره‌ بخورد و آسیب ببیند. اکثر بیگودی ‌های فر داغ به صورت دو یا چند حلقه ‌ای و در دو اندازه کوچک و بزرگ وجود دارند.

مراقبت از موهای فر

موهای فر شده دچار تخریب ساختمانی شده‌ اند. به هم خوردن لایه خارجی مو(کوتیکول) که خاصیت انعکاسی زیادی دارد، یکی از این تغییرات است. شدت این به هم‌ خوردگی با شدت واکنش شیمیایی متناسب است. مو، زبر به نظر آمده و از درخشندگی آن کاسته می ‌گردد و در مقایسه با موهای معمولی، به سختی آرایش و مرتب می ‌گردد. سلول ‌های کوتیکول مو از جا کنده یا بلند می‌ شوند که این امر باعث گیرکردن و گره خوردن موها می ‌گردد. توان مو کم شده و نیروی الکترواستاتیک آن افزایش می ‌یابد و باعث می ‌شود که مرتب نمودن آن مشکل گردد. در نقاط مرطوب، موهای منفذ دار، آب بیشتری جذب می ‌نمایند که موقتا مو را سنگین ‌تر نموده و آن را بد حالت می ‌کند. چنین موهایی باید با شامپوهای نسبتا اسیدی شسته شوند. این شامپوها موقعی که موها خیس هستند، کمتر از شامپوهای قلیایی مو را متورم می‌ کنند و با خواباندن موقتی کوتیکول برآمده، منافذ سطح مو را کمتر می ‌کنند.

استفاده از نرم کننده هنگام آب‌ کشی، مو را صاف می‌ کند و مو راحت ‌تر شانه می ‌گردد و تجمع بار الکتریکی را که باعث پف کردن مو می ‌گردد، کم می ‌کند.

دکتر شکیلا نیکنام
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد