همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

باورهای نادرست دوران بارداری


باورهای نادرست دوران بارداری
بارداری یکی از دوره‌های ویژه زندگی است که چالش‌های خاصی را برای فرد ایجاد می‌کند. شما به عنوان مادر در این دوره تمام تلاش خود را می‌کنید تا فرزندی سالم به دنیا آورید، اما چگونه می‌توانید بگویید که بهترین انتخاب کدام است؟ مراجعه به پزشک می‌تواند روش خوبی باشد، ولی درباره چیزهایی که در فاصله ملاقات خود با پزشک می‌شنوید چه واکنشی نشان می‌دهید؟ شما نمی‌توانید پشت سر هم با پزشکتان تماس بگیرید و هر چیزی را مجددا با او هماهنگ کنید.

اگر تا به حال باردار شده باشید، حتما با توصیه‌های مختلف اطرافیان در زمینه کارهایی که باید یا نباید انجام دهید، مواجه شده‌اید. شاید بعضی از این توصیه‌ها به نظر شما عجیب و غریب بوده‌اند و دلیل انجام آنها را نمی‌دانستید اما از ترس این که مبادا خطری جنین شما را تهدید کند، این کارها را انجام داده‌اید. در این بخش بعضی از این موارد را با هم مرور می‌کنیم و در مورد درستی یا نادرستی هر یک از آنها صحبت می‌کنیم.

هرچه تهوع صبحگاهی بدتر باشد، احتمال دختر بودن نوزاد بیشتر است؟

بیشتر متخصصان این مطلب را رد می‌کنند. هرچند مطالعات مختلف بیان کرده‌اند که از بین مادرانی که تهوع صبحگاهی‌شان آنقدر شدید بوده که مجبور شدند به خاطر آن بستری شوند، بیش از نصف آنها (56 53 درصد)‌ دختر به دنیا آورده‌اند.

هیچ کس دقیقا نمی‌داند که چرا تهوع صبحگاهی رخ می‌دهد، اما مدت‌هاست که تصور می‌شود افزایش سطح هورمون‌هایی چون پروژسترون، استروژن و گونادوتروپین کوریونی انسانی‌)HCG( با آن ارتباط دارند. البته علل دیگری چون کمبود روی، کاهش قند خون، عوامل ژنتیکی و روانی نیز به عنوان عوامل موثر بر تهوع صبحگاهی زنان باردار مطرح شده‌اند. در یک مطالعه عنوان شده است که در خانم‌هایی که جنین دختر دارند، سطحHCG بالاتری نسبت به آنهایی که جنین پسر دارند، دیده می‌شود.

اگر این مطلب درست باشد می‌تواند توضیحی برای این تصور باشد.

بالا بردن دست‌ها باعث پیچ خوردن بند‌‌ناف می‌شود؟

بعضی‌ها تصور می‌کنند که اگر در هنگام بارداری دست‌های خود را بالای سر ببرند (مثلا برای آویزان کردن رخت‌ها روی بند)‌ بند ناف به دور گردن جنین پیچ می‌خورد. حدود 25 درصد جنین‌ها بند نافی پیچیده به دور گردن دارند. فعالیت نوزاد در رحم مادر و احتمالا کمی بدشانسی است که موجب پیچیده شدن بند ناف به دور گردن جنین می‌شود نه فعالیت‌های مادر. عامل خطر دیگر، طولانی بودن بند ناف است ولی آن نیز چیزی نیست که با فعالیت مادر ارتباطی داشته باشد و قابل پیشگیری نیست. خبر خوشحال‌کننده این است که تقریبا همه این نوزادان به طور طبیعی رشد می‌کنند و با موفقیت به دنیا می‌آیند.

از خوابیدن به پشت خودداری کنیم و همیشه به سمت چپ بخوابیم؟

در طی مراحل پایانی بارداری، رحم و جنین آنقدر بزرگ می‌شوند که می‌توانند روی بزرگ سیاهرگ زیرین که از رگ‌های بزرگی است که خون را به قلب بازمی‌گرداند، فشار بیاورند و باعث کاهش جریان خون قسمت تحتانی بدن به سمت قلب شوند، اما این مساله فقط در شرایطی مانند زایمان طول کشیده، فشارخون بالا، نارسایی کلیه یا اختلال تکاملی جنین اهمیت دارد. در این شرایط خوابیدن به پهلوی چپ می‌تواند مفید باشد اما در یک زن سالم که در میانه یک بارداری طبیعی قرار دارد، بهترین وضعیت حالتی است که راحت‌ترین احساس را در آن دارد.

برای حفاظت از جنین ورزش نکنیم؟

هیچ توصیه‌ای برای اجتناب از ورزش در طی بارداری نشده است. جنین شما طوری در رحم حفاظت می‌شود که ورزش‌های متعادل در طول بارداری بلامانع هستند، اما چون افزایش دمای بدن می‌تواند برای جنین در حال تکامل خطرناک باشد، نباید در هوای گرم به ورزش بپردازید. اگر در بارداری دچار عوارضی چون خونریزی، زایمان زودرس یا سایر مشکلات شدید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که ورزش‌های خاصی را کنار بگذارید.

در طول بارداری نباید به گربه دست بزنیم؟

این بدفهمی به حقیقت نزدیک است، اما با این حال نادرست است. توصیه‌هایی که در زمینه تماس با گربه در بارداری می‌شوند، به خاطر توکسوپلاسموز است، انگلی که می‌تواند موجب عفونت شدید در انسان و اختلال در جنین در حال تکامل شود. این انگل در مدفوع گربه وجود دارد، بنابراین تماس با مدفوع گربه مثلا در هنگام نظافت محل زندگی او و جمع‌آوری فضولات باعث آلودگی به این انگل می‌شود. بنابراین سایر رفتارها مانند غذا دادن و نوازش گربه منعی ندارند بخصوص اگر گربه‌تان از نظر ابتلا به توکسوپلاسموز آزمایش شده باشد.

در بارداری نمی‌توانید عکس رادیوگرافی بیندازید؟

در حالی که باید از دریافت اشعه غیرضروری در طول بارداری دوری ‌شود، اگر دلیل موجهی برای گرفتن عکس از قفسه سینه (به عنوان مثال)‌ وجود داشته باشد مانعی ندارد زیرا اشعه‌ای که به جنین می‌رسد، بسیار اندک است. در حقیقت طبق نظر برخی متخصصان این مقدار اشعه معادل اشعه‌ای است که با چند بار پرواز با هواپیما (از طریق خورشید و سایر ستارگان)‌ دریافت می‌کنید. همچنین شواهدی وجود ندارد که ثابت کند فرهای مایکروویو یا پایانه‌های کامپیوتری خانم‌های باردار یا جنین آنها را در معرض اشعه قرار می‌دهند.

در دوران بارداری به استخر نرویم؟

نگرانی‌ها در مورد انتقال عفونت از طریق آب به داخل رحم احتمالا باعث چنین تفکری شده است هرچند که هیچ خطر شناخته‌‌شده‌ای در ارتباط با استفاده از وان برای حمام گرفتن در حاملگی وجود ندارد. آب نباید بیش از اندازه داغ باشد زیرا افزایش دمای بدن بیش از 3/38 درجه سانتی‌گراد می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. البته در بعضی مواقع باید از استفاده از وان دوری کنید مثل موقعی که کیسه آب شما پاره شده است یا وقتی که خونریزی دارید.

غذاهای پرفلفل، زایمان را تحریک می‌کند؟

شواهد علمی نشان می‌دهد که زایمان توسط پیام‌های بیولوژیک تحریک می‌شود که بعضی از آنها تاکنون شناخته شده‌اند و بعضی دیگر هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارند. برای یک زایمان طبیعی تا وقتی شما یک رژیم متعادل داشته باشید، هیچ علتی وجود ندارد که آنچه می‌خورید بتواند باعث تسریع زایمان شما شود.

اگر موضوعی را شنیدید که به بارداری شما مربوط می‌شود،با پزشک خود در میان بگذارید بخصوص اگر مخالف موردی است که پزشک قبلا آن‌‌را به شما توصیه کرده است

ممکن است شما بدفهمی‌های متفاوتی در مورد بارداری را شنیده باشید یا شاید خودتان هم این مطالب را برای دیگران بازگو کرده باشید. بیشتر این مطالب جزئی از فرهنگ ما شده‌اند و نسل به نسل منتقل می‌شوند. اگر چیزی را شنیدید که به بارداری شما مربوط می‌شود، بد نیست ابتدا موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید بخصوص اگر مخالف موردی است که پزشک قبلا آن را به شما توصیه کرده است.

منبع: intelihealthدکتر امیر شیروانی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد