همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

آلو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آلو
Red-Plums.jpg
آلو، Prunus subg. Prunus
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: گیاه
راسته: گل‌سرخ‌سانان
تیره: گلسرخیان
زیرتیره: آمیگدالوئیده
سرده: پرونوس
زیرسرده: Prunus

آلو، آلوچه، گوجه (نام علمی: Prunus subg. Prunus) نام یکی از زیرسرده‌های ششگانه از سردهٔ پرونوس است. این زیرسرده در ایران ۴ گونه گیاه درختی یا درختچه ای خودرو دارد. انواع اصلاح شده زیادی در سال‌های اخیر در ایران رایج شده‌است که میوهٔ خوراکی آنها به مصرف تغذیه می‌رسد در ضمن گروه‌های زیادی از سایر مناطق جهان به ایران وارد شده که به صورت زینتی کاشته گردیده‌اند و میوه آنها نیز گاهی به مصرف تغذیه می‌رسند.[۱]

آلو، یک میوه تک‌هسته‌ای که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونه‌های متفاوتی است. آلو ارزش تغذیه‌ای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام می‌توان خورد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد.

محتویات

ارزش غذایی و خواص درمانی

آلو سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیم، مس و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین دارای روی و آهن و مقدار کمی کلسیم است.

آلوها سرشار از ویتامین A, K و ویتامین C هستند. این میوه دارای مقادیر فراوانی از نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین است.[۲]

ارزش غذایی

به بدن ویتامین A K C می‌دهد و برای مادران حامله بسیار مناسب است.

پانویس


  • مظفریان، فرهنگ نام‌های گیاهان ایران، ۴۳۴.

  • منابع

    نظرات 0 + ارسال نظر
    برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
    ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد