همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

استان های رکورددار در «ناامنی غذایی» اعلام شد


  

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از وجود سوء تغذیه و ناامنی غذایی در پنج استان کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خوزستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از یاسوج، زهرا عبداللهی در جریان گفت و گویی در مرکز استان کهکیلویه و بویر احمد با اعلام این خبر افزود: بر اساس مطالعات میدانی و بررسی های انجام شده کمبود ریزمغذی ها، آهن و انواع ویتامین ها به ویژه در کودکان دو تا پنج سال، دانش آموزان و زنان باردار در این استان ها رو به افزایش است.

وی گفت: رفع و کاهش این چالش اساسی نیازمند یک عزم جدی ملی و همکاری و تعامل بیش از پیش بین بخشی در سطح کشور و این استان هاست که باید سایر متولیان و زیرمجموعه های دخیل در موضوع تغذیه بخش بهداشت را بیشتر یاری دهند.

عبداللهی، برخی سازمان ها و ارگان های دخیل در زمینه امنیت غذایی را شامل جهاد کشاورزی به لحاظ تولید و تامین مواد غذایی، صنعت، معدن و تجارت در زمینه کنترل قیمت و توزیع و سایر دستگاه های فرهنگی و آموزشی از جمله آموزش و پرورش به جهت فرهنگ سازی و افزایش دانش غذایی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: البته این استان ها همراه با تحول و بهبودی که در دو دهه اخیر در سایر استان ها کشور در زمینه امنیت غذایی ایجاد شده ،بهبود نسبی یافتند، ولی همچنان با توجه به شاخص های مورد نظر جزو استان های بسیار نا امن غذایی قرار دارند.

عبداللهی با اشاره به میزان کوتاهی قد در این استان های محروم از جمله کهگیلویه وبویراحمد اشاره کرد و افزود: میانگین کوتاهی قد در برخی این استان ها بیش از دو برابر شاخص کشوری است.

وی افزود: شاخص کشوری میانگین قد هم اکنون شش درصد است که در استان کهگیلویه وبویراحمد این میزان با دو برابر افزایش حدود 12 درصد است.

عبداللهی ادامه داد: این در حالی است که میزان کوتاهی قد در کشور در دو دهه اخیر حدود 20 درصد بوده است که نشان می دهد تحولی خوبی در این راستا انجام شده ولی به همان میزان نیز شاهد بحران و ناامنی غذایی در استان های محروم هستیم.

عبدالهی به معضل بزرگ دیگری در این استان ها اشاره کرد و افزود: علاوه بر مشکل امنیت غذایی و کمبود ریزمغزی ها این استان ها از جمله کهگیلویه وبویراحمد نیز با افزایش میزان چاقی و بروز برخی بیماری های قلبی و عروقی به دلیل مصرف بی رویه غذاهای پرچرب ، شیرینی جات و فست فود ها نیز مواجه هستند.

وی تصریح کرد: هم اکنون با مطالعات انجام شده بیش از 47 درصد مرگ میرها در استان کهگیلویه و بویراحمد ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و فشارخون بالاست.

عبداللهی افزود: کم تحرکی و مصرف مواد دخانی نیز بر مشکلات و بروز انواع بیماری ها از جمله دیابت و فشارخون بالا در استان ها افزوده است.

وی افزود: چنانچه در 10 سال گذشته بیش از 40درصد کودکان و دانش آموزان کشور با مشکل کم خونی و کمبود انواع ویتامین ها مواجه بودند اکنون این معضل تا حدودی کاهش یافته ولی در برخی شاخص ها هنوز با بحران مواجه هستیم.

این مسوول غذایی وزارت بهداشت افزود: اکنون بیش از 70 و گاهی تا 100 درصد دانش آموزان کشور با مشکل و کمبود ویتامین D مواجه هستند.

وی از برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای کاهش معضل امنیت غذایی در کشور به ویژه استان های ناامن به ایرنا خبر داد و گفت: طرح توزیع مکمل مگادوز ویتامین ˈدیˈ به میزان 50 هزار واحد در طول 9 ماه تحصیلی در سطح مدارس کشور و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید یکی از راهبردهای اساسی برای مقابله با سوء تغذیه و کمبود ریزمغزی ها در بین دانش آموزان است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اولویت انجام این مهم با استان های محروم و ناامن غذایی است.

عبداللهی اجرای برنامه شیر مدرسه و اضافه کردن برخی مکمل ها از جمله ویتامین D به آرد و نان به عنوان قوت غالب مردم را از سایر برنامه های وزارت بهداشت برای پیشگیری از سوء تغذیه به ویژه در سطح مدارس دانست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد