همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

حذف 42 قلم از سموم پر خطر کشاورزی

حذف 42 قلم از سموم پر خطر کشاورزی

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)محمدکاظم مصلایی بیان داشت: یکی از رسالت های وزارت جهادکشاورزی و به تبع آن سازمان جهادکشاورزی استان فارس تولید محصول سالم و به اندازه کافی است. محمدکاظم مصلایی گفت: از آن جا که تاثیر مواد شیمیایی و سموم در تولید محصولات کشاورزی اعم از کودهای شیمیایی و سموم در تولید محصولات کشاورزی و کاهش خسارات و عوامل خسارت زا از جمله آفات، بیماری ها و علف های هرز بسیار مهم است، نمی توان گفت مواد شیمیایی اثرات مخربی دارد، اما مسلم است که باید این مواد را با مدیریت فنی و زیر نظر کارشناسان ذی صلاح حفظ نباتات و کلینیک های گیاه پزشکی استفاده کرد. وی با اشاره به این که سرانه مصرف سم در واحد سطح در کشور بسیار پایین تر از سرانه مصرف در  کشورهای آمریکایی و اروپایی است، یادآور شد: در مدیریت مصرف این مواد باید برنامه ریزی های دقیق تری صورت بگیرد که در همین خصوص طی چند سال اخیر از سوی سازمان جهادکشاورزی فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان متولیان نظارت بر سلامت محصولات کشاورزی غذایی و با همکاری اداره کل استاندارد و سازمان ساماندهی میادین و مشاغل شهرداری شیراز برنامه ریزی های مدونی صورت گرفته که نتیجه آن راه اندازی اولین مرکز عرضه محصولات سبز (سالم) در شیراز می باشد. این مقام مسئول ادامه داد: البته در صدد توسعه این طرح در سطح استان هم هستیم ضمن این که محصولات قابل عرضه در این قبیل غرفه ها از ابتدای کاشت تا زمان برداشت تحت نظارت فنی کارشناسان کلینیک های گیاه پزشکی قرار دارند و محصول نهایی قبل از عرضه، در آزمایشگاه برای تعیین باقی مانده سموم مورد آزمایش قرار می گیرد و در صورتی که میزان مواد باقی مانده شیمیایی آن کمتر از حد مجاز (حد استانداردها) باشد گواهی سلامت به آن محصول اعطا و پس از نصب برچسب به عنوان محصولات سبز به فروش می رسد. مدیر حفظ نباتات سازمان کشاورزی فارس اضافه کرد: ذکر این نکته ضرورت دارد که عرضه محصولات سبز تحت عنوان محصولات سالم در این غرفه ها نباید این تصور نادرست را به دنبال داشته باشد که سایر محصولات کشاورزی که در میوه فروشی ها عرضه می شوند، ناسالم هستند بلکه هدف از اجرای این برنامه، ترویج فرهنگ استفاده بهینه از سموم و مواد شیمیایی در تولیدات کشاورزی است. مصلایی یادآور شد: در نظر داریم در آینده به گونه ای برنامه ریزی کنیم که تمام محصولات کشاورزی قبل از ارائه به بازار مصرف از طریق آزمایش های تعیین باقی مانده سموم، بررسی شده و سپس با علامت استاندارد اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس به بازار عرضه شوند. مصلایی تصریح کرد: در راستای کاهش مصرف سموم کشاورزی هم اکنون نظارت بر محصولاتی از جمله گوجه فرنگی، خیار سبز و سیب درختی آغاز شده که این امر در حال حاضر در اکثر شهرستان های استان در حال انجام است و درآینده تمامی محصولات کشاورزی استان به منظور کاهش مصرف سموم مورد نظارت و کنترل قرار می گیرند. وی گفت: همچنین برنامه هایی به منظور کاهش مصرف سموم از سوی مدیریت حفظ نباتات استان تدوین و به کلیه شهرستان ها ابلاغ شده است که شامل استفاده از روش های غیر شیمیایی از جمله کارت های زرد و آبی چسبنده، استفاده از فرمون ها (مواد ی که حشرات نر را به سمت خود جلب و نابود می کند) و استفاده از جلب کننده و کشنده ها (ATTRACT and Kill) و ابزار بیولوژیک برای کنترل عامل خسارت زا می باشد. مصلایی اظهار داشت: طی چند سال اخیر حدود 42 قلم از سموم پر خطر کشاورزی با دوره دوام بالا از لیست سموم مجاز حذف شدند و در حال حاضر از سموم کم خطر در تولیدات کشاورزی استفاده می شود . وی تصریح کرد: با اطمینان می توان گفت عمده محصولات پاییزه از قبیل مرکبات، انار، خرمالو، گردو، بادام، انجیر، و خرما از نظر باقی مانده سموم کاملاً کنترل شده اند به گونه ای که میزان باقی مانده سموم در این محصولات یا در حد صفر یا بسیار پایین تر ازحد مجاز می باشد و این ارزیابی ها در طو ل سال چندین بار انجام می شود.  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد